Noves línies de bus entre la Catalunya Nord i Sud per la Cerdanya i el Capcir



La Cerdanya i el Capcir disposaran, entre finals del 2020 i principis del 2021, de quatre noves línies de bus que uniran una mica més la Catalunya Sud i la Catalunya Nord. El projecte europeu ConnECT, que s'emmarca en el Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra (POCTEFA) ha presentat les noves línies d'autobusos regionals que uniran els territoris catalans a una i altra banda de la frontera.

La zona de l'Alt Pirineu que més es beneficiarà d'aquest projecte és la Cerdanya, atès que Puigcerdà es convertirà en un nus de comunicacions en l'àmbit del transport públic comarcal. Així, a les línies d'autobús i de tren ja existents, se'ls sumaran quatre rutes més que permetran connectar amb bona part de l'Alta Cerdanya i el Capcir, i fer arribar el transport públic de la zona a l'Hospital de Cerdanya.

Les rutes seran: Girona-Puigcerdà-Llívia-La Guinguera d'Ix; Barcelona-Puigcerdà-Llívia-La Guingueta d'Ix; Portè-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er. De cara a una segona fase, el projecte es podria ampliar també cap a Andorra, tal com han explicat des del departament de Territori de la Generalitat de Catalunya a l' Agència de Notícies Andorrana. En aquest sentit, han indicat que "hi ha la intenció d'incloure el Principat en una següent fase del Poctefa, però ja hauria de ser de cara al 2021, ja que en aquest cas, el projecte ConnECT és una cooperació amb la regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals". Territori també ha afegit que la futura aliança ja no estaria dins aquest projecte sinó que "s'hauria de poder estendre en algun de similar".

El Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (Poctefa 2014-2020) té l'objectiu de reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra, i se centra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Fotografia: Punt fronterer entre Puigcerdà i la Guingueta d'Ix

Font: Diari Ara

.

Entrades populars